About Me

Vrouw, 2 kinderen jongens , gescheiden en hertrouwd, hou van lopen , eten en gezelligheid, minder fan van poetsen, behoorlijk chaotisch wat spijtig genoeg de 2 kinderen geërfd hebben

Thursday, March 29, 2018

Car confession tag

Gezien bij een andere blogger, alleen vind ik niet terug bij wie. Zodra ik het weet verander ik deze inleidende zinnen.

Heb je een auto en waarom?

Ja, ik heb een auto voorlopig maar dat gaat snel veranderen nog een bedrijfswagen, een oranje BMW x1. Vrijdag moet ik hem afgeven want vanaf volgende week zal ik minder dan 4 dagen gaan werken bij mijn huidige werkgever en dus mag ik niet meer. Eind vorig jaar ben ik dan ook op zoek gegaan naar een vervangwagen en die ga ik vrijdag halen. Een mooie witte Mercedes CLA. Een toonzaalmodel en gekocht toen de salonvoorwaarden al in voege waren waardoor deze keuze , raar maar waar een van de goedkopere was.

Waarom heb je een auto?

Het is natuurlijk handig en tot nu toe koste het mij niets. bovendien, doe ik of deed ik behoorlijk wat km's voor het werk. De laatste tijd werk ik meestal op een vaste plaats, wel 2 verschillende op 3 dagen, maar in theorie kan ik elke dag een andere werkbestemming hebben. Mijn auto is bijna drie jaar en heeft toch meer dan 100000 km. De jongste zoon speelt ijshockey en de wedstrijden zijn niet bij de deur. Vroeger gebruikte ik de fiets nog wel maar nu is dat zelden, af en toe met de koersfiets een toertje doen maar dat is natuurlijk geen vervanging voor de auto.

Wat was je eerste auto?

De eerste auto kreeg ik van mijn ouders toen ik mijn rijbewijs gehaald heb. Een 2de handswagen, nog altijd mijn lievelingsauto, Fiat 500 waar ik spijtig genoeg geen foto's meer van heb.

Wat voor kleur heeft je auto?
Tot vrijdag dus oranje , dan wit. Ik had nochtans gezworen nooit een witte auto te nemen , een rijdend flesje Tippex. Maar ik zag hem staan en vond hem of haar , geen idee, mooi.

Heb je al eens een botsing gemaakt?
Yep , dat merkte ik toen het hoofdstuk verzekering ter sprake kwam. Maatschappijen hebben niet graag dat je botst. Een 4-tal jaar geleden heb ik op korte tijd 2 accidenten met derden gehad. Eentje waarbij ik achteruit in een deur reed. Parkeersensoren zijn handig maar ze hebben het nadeel dat je er te veel op vertrouwd en als ze dan niet werken ...

Heb je al eens een lekke band gehad?

Ja, al een paar keer, eenmaal heb ik de band hersteld met de herstel-kit die in mijn auto zat. Daarna ben ik naar de bandencentrale gegaan. Mijn laatste bandenprobleem was een aanvaring met een hoge stoeprand, band aan flarden en moeten takelen.


Hoe vaak was je jouw auto?

Veel te weinig , voor ik op vakantie ga probeer ik en als het echt de spuigaten uitloopt. Of nu als ik hem terug moet inleveren en dan heb ik hem laten wassen van binnen en van buiten. Een hele belevenis en op een kwartier volledig klaar. Mijn voornemen is om met de nieuwe wagen wel een keer per maand door de carwash te rijden en de rommel binnen, flesjes en verpakkingen , te beperken.

Welk van de 3 kan je het best missen? Airco , automaat of 5 deuren?

Automaat gaat nu de eerste maal zij, dus dat ben ik nog niet gewoon en zou ik dus niet missen. Misschien praat ik anders over een maand. Hoewel ik nog ooit met een automaat heb gereden, maar net zo makkelijk terug ben overgeschakeld.

Wat kan je het minst goed: keren in de straat , achteruit inparkeren of hellingproef?

Ik denk dat ze allemaal wel gaan, door de luxe van parkeersensoren is parkeren helemaal geen probleem meer maar voordien kon ik dat ook goed ondanks mijn beperkt dieptezicht.

Hoe lang heb je jou rijbewijs?

Heel lang, want ben reeds "oud" en was er heel snel bij. Ik verjaarde op een zondag, en maandag deed ik mijn theoretisch examen. Acht maanden later deed ik de praktische proef en had ik mijn rijbewijs.


Ja, ik doe ook mee met 40 dagen bloggen, dit is blog 37/40. 

De bedoeling was dus dat deze blog gisteren zou verschijnen maar door omstandigheden niet volledig af en dus een dag verlaat. Dus 40 blogs gaat niet meer lukken voor zondag, tenzij ik er vandaag 2 schrijf .... Of is dat foetelen?

No comments:

Post a Comment